Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Gabi tiramisu tányérdesszertje

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

  1.  Piskóta: az összes hozzávalót alaposan átbotmixeljük, a masszát hab szifonba töltjük, beleengedjük a két patront és alaposan felrázzuk. Papír pohárba töltjük, mikrohullámú sütőbe 600 watton 40 másodperc alatt elkészítjük. Mikróból kivéve a poharat átfordítva hűtjük.
  2. Kávé szirup: a kávét összekeverjük a cukorral, a kész piskótát meglocsoljuk vele.
  3. Kávézselé: a kávét a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a likőrt, majd a zselatint, formába öntjük, hűtőbe tesszük tálalásig.
  4. Mascarpone mousse: a mascarponét vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint, az olvasztott fehér csokit és a tejszínt. Formába töltve vagy fóliába csomagolva (henger alakúra formázva) tálalásig hűtjük.
  5. Csokoládé tuille: a csokit temperáljuk, buborékfóliára kenve lehűtjük.

IDE SÜSS! KITTI RÉPATORTÁJA>>> 

IDE SÜSS! MARIANN TIRAMISUJA>>> 

IDE SÜSS! ÁKOS EPRES-KÓKUSZOS TORTÁJA>>> 

Megjegyzés

Fotó és recept: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss