hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Gabi tiramisu tányérdesszertje

MME MME
90 perc
mester
költséges
Hozzávalók
  • A kávés piskótához:
  • 10 dkg tojásfehérje
  • 3,5 dkg tojássárgája
  • 4 dkg liszt
  • 1,5 dkg mandulaliszt
  • 3 dkg porcukor
  • 1 dkg instant kávé por
  • A kávé sziruphoz:
  • 10 dkg kávé
  • 5 dkg cukor
  • A kávézseléhez:
  • 10 dkg kávé
  • 1 kk cukor
  • 1 kk amaretto likőr
  • 1,5 lap zselatin
  • A mascarpone mousse-hoz:
  • 15 dkg mascarpone
  • 1 kk vaníliakivonat (vagy vaníliarúd)
  • 4 g zselatin (+20 ml hideg víz)
  • 15 dkg fehér csokoládé
  • 1,5 dl tejszín
  • A csokoládé tuile-hez:
  • 20 dkg étcsokoládé
  • A díszítéshez:
  • ehető virág
  • pár szem gyümölcs

Elkészítés

  1.  Piskóta: az összes hozzávalót alaposan átbotmixeljük, a masszát hab szifonba töltjük, beleengedjük a két patront és alaposan felrázzuk. Papír pohárba töltjük, mikrohullámú sütőbe 600 watton 40 másodperc alatt elkészítjük. Mikróból kivéve a poharat átfordítva hűtjük.
  2. Kávé szirup: a kávét összekeverjük a cukorral, a kész piskótát meglocsoljuk vele.
  3. Kávézselé: a kávét a cukorral felforraljuk, hozzáadjuk a likőrt, majd a zselatint, formába öntjük, hűtőbe tesszük tálalásig.
  4. Mascarpone mousse: a mascarponét vaníliával kikeverjük, hozzáadjuk a felmelegített zselatint, az olvasztott fehér csokit és a tejszínt. Formába töltve vagy fóliába csomagolva (henger alakúra formázva) tálalásig hűtjük.
  5. Csokoládé tuille: a csokit temperáljuk, buborékfóliára kenve lehűtjük.

IDE SÜSS! KITTI RÉPATORTÁJA>>> 

IDE SÜSS! MARIANN TIRAMISUJA>>> 

IDE SÜSS! ÁKOS EPRES-KÓKUSZOS TORTÁJA>>> 

Megjegyzés

Fotó és recept: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss