hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide Süss! Gabi lávasütije

MME MME
60 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

 

  1. A sütőt előmelegítjük 200 fokra.
  2. A csokit a vajjal gőz felett felolvasztjuk, a tojásokat kihabosítjuk cukorral. A langyosra hűtött csokit hozzáadjuk a tojásos keverékhez. Hozzáadjuk a sót és a pálinkát. A végén beleszitáljuk a lisztet és a kakaót, finoman beleforgatjuk. Kivajazzuk és porcukorral meghintjük a sütőtálakat, megtöltjük és 8-9 perc alatt megsütjük.
  3. Felforraljuk a cukrot, a glükóz szirupot és a vizet. Levesszük a tűzről és hozzáadjuk a kifacsart zselatin lapokat és a végén a mangót. A kész masszát habszifonba töltjük, beleengedjük a patront, alaposan felrázzuk, felhasználásig hűtőbe tesszük.
  4. A fehércsokit vízgőz fölött felolvasztjuk, ételfestékkel megszínezzük, majd buborékfóliára húzzuk ki, ahol hagyjuk megszilárdulni, így szép mintás csokidíszt kapunk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat3/Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss