Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Édesköményes-rákos quiche Biankától

MME MME
120 perc
rafinált
költséges
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 12,5 dkg vaj
  • 20 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 1 kevés só
  • 1 ek hideg víz
  • A töltelékhez:
  • tigrisrák
  • koktélrák
  • olaj
  • őrölt csili
  • 2 db citrom
  • 3 db lime
  • 2 dl tejszín
  • 3 db tojássárgája
  • friss koriander
  • friss petrezselyem
  • 1 fej édeskömény
  • szárazbab

Elkészítés

  1. A vajat a liszttel, a tojással, a sóval és a vízzel robotgépben egyenletes tésztává keverjük, majd 20 percre betesszük a hűtőbe pihenni.
  2. A töltelékhez a tigrisrákokat és koktélrákokat megpucoljuk. Egy kevés olajon megpirítjuk őket, megsózzuk, megszórjuk őrölt csilivel, majd rácsavarjuk a citrom és a lime levét. Egy másik tálban összekeverjük a tejszínt a tojássárgákkal, és korianderrel, petrezselyemmel ízesítjük. Egy kevés édesköményt is adunk a keverékhez, majd hozzáadjuk a pirított rákokat.
  3. A pihent tésztát kinyújtjuk, majd a mini quiche formába köröket vágunk belőle, és lenyomkodjuk a széleket. Először vakon kell sütni őket, ezért babot helyezünk a tésztákra, majd 190 fokon 7 percig sütjük.
  4. Amint kivettük a megsült kosárkákat, beletöltjük a rákos-tejszínes tölteléket, és visszatesszük a sütőbe nagyjából 15-20 percre. 

    Még több Ide süss! recept >>> 

    IDE SÜSS! SAJTOS ROLÓ ÚJRAGONDOLVA KITTITŐL >>> 

    MOJITÓS ÉS GORGONZOLÁS-KÖRTÉS MACARON IDE SÜSS! ÁGITÓL >>> 

    IDE SÜSS! RÁKÓCZI-TÚRÓS MINI TORTA ÚJRAGONDOLVA GERGŐTŐL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss