Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Csokis-mogyoróvajas-sóskaramellás tányérdesszert Gergőtől

MME MME
75 perc
mester
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 1 dkg kakaópor
  • 1/2 tk sütőpor
  • 1/2 tk szódabikarbóna
  • 12 dkg cukor
  • 2,5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • 1/2 dl tej
  • 0,75 dl kávé
  • A krémhez:
  • 35 dkg tejszín
  • 4 lap zselatin
  • 17 dkg mascarpone
  • 1 doboz darabos sós mogyoró vaj
  • A karamellszószhoz:
  • 20 dkg cukor
  • 4 dkg akácméz
  • 6 dkg vaj
  • 14 dkg habtejszín
  • A tálaláshoz:
  • földimogyoró
  • 1 tábla étcsokoládé

Elkészítés

  1. A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát leszitáljuk, majd elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejet és a forró kávét, majd robotgépben homogénné dolgozzuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy kiszúró segítségével 3 korongot vágjunk belőle (ez lesz a minitorta 3 piskótalapja).
  2. A krémhez a tejszínt keményre verjük. A 4 lap zselatint beáztatjuk vízbe. A mascarponét eldolgozzuk a sós mogyoróvajjal, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd pihenni hagyjuk.
  3. A cukrot akácmézzel közepes lángon addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vajat és a habtejszínt. Egyenletesre eldolgozzuk, majd egy kis sóval ízesítjük. Ezután habzsákba töltjük a karamellszószt.
  4. A kivágott kör alakú tésztára körbe nyomjuk a sós-mogyorós krémet, a közepét a sós karamellel töltjük meg. Két szintet építünk belőle. A végén a minitorta tetejét a mogyorós krémmel pöttyözzük, majd tört földimogyoróval és csokiforgáccsal díszítjük.

Még több Ide süss! recept >>> 

BISCOTTI BARACSKAY ANGÉLÁTÓL >>> 

MOELLEUX AU CHOCOLAT BARACSKAY ANGÉLÁTÓL >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss