A tésztához a lisztet, a kakaóport, a sütőport és a szódabikarbónát leszitáljuk, majd elkeverjük benne a cukrot. Hozzáadjuk a vajat, a tojást, a tejet és a forró kávét, majd robotgépben homogénné dolgozzuk. A masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük. Ha megsült, hagyjuk kihűlni, majd egy kiszúró segítségével 3 korongot vágjunk belőle (ez lesz a minitorta 3 piskótalapja).
A krémhez a tejszínt keményre verjük. A 4 lap zselatint beáztatjuk vízbe. A mascarponét eldolgozzuk a sós mogyoróvajjal, majd a tejszínhabbal fellazítjuk. Hozzáadjuk a kinyomkodott zselatint, majd pihenni hagyjuk.
A cukrot akácmézzel közepes lángon addig melegítjük, amíg fel nem olvad. Lehúzzuk a tűzről, és hozzáadjuk a vajat és a habtejszínt. Egyenletesre eldolgozzuk, majd egy kis sóval ízesítjük. Ezután habzsákba töltjük a karamellszószt.
A kivágott kör alakú tésztára körbe nyomjuk a sós-mogyorós krémet, a közepét a sós karamellel töltjük meg. Két szintet építünk belőle. A végén a minitorta tetejét a mogyorós krémmel pöttyözzük, majd tört földimogyoróval és csokiforgáccsal díszítjük.