Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Citromos tarte Dusánkától

MME MME
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg porcukor
  • 2 dkg tojás (héj nélkül)
  • 9 dkg liszt
  • 1 dkg szeletelt mandula
  • A citromkrémhez:
  • 4 dkg citromlé
  • 1/2 db citrom reszelt héja
  • 2 db tojás
  • 6 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • A meringue-hez
  • 2 dkg víz
  • 5 dkg cukor
  • 1 db tojásfehérje
  • 10 dkg porcukor

Elkészítés

  1. A vajat kikeverjük a cukorral és hozzáadjuk a tojást. Beleszitáljuk a lisztet és a sót. Ez mind mehet aprítógépbe, majd annak segítségével homogén tésztává dolgozzuk. Betesszük egy kis időre a hűtőbe, hogy a vaj visszadermedjen. Ezt követően kivesszük, kinyújtjuk, és 36 db kis kört vágunk ki belőle és belenyomkodjuk a tarte formákba. Ezután újra visszatesszük 30 percre a hidegre, majd 170 fokra előmelegített sütőben maximum 15 percig sütjük.
  2. Elkészítjük a citromkrémet. Felmelegítjük a citromlevet a fele cukorral. A cukor másik felét kikeverjük a tojással, majd ameleg citromlébe keverjük, ésvisszatesszük a tűzre. 2 percig folyamatosan kevergetjük, nehogy a tojás kicsapódjon. Levesszük a tűzről, és pihenni hagyjuk. Ha langyosra hűlt, hozzákeverjük a vajat, és teljesen lehűtjük.
  3. A meringue-hez 117 fokra felmelegítjük a cukrot a vízzel. Közben a tojásfehérjét elkezdjük verni. Ha elkészült a cukorszirup, akkor hozzákeverjük a tojásfehérjéhez. Ha túl lágy lenne, adunk még hozzá porcukrot.
  4. A fele adag tésztakörre nyomunk a meringue-ből és megpörköljük cukrászfáklyával. A másik felére a tésztáknak citromkrémből megfelelő mennyiséget teszünk, és mint egy kekszet, egymásra illesztjük őket.

    MÉG TÖBB IDE SÜSS! RECEPT >>>

    Habcsókok >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss