A grapefruitot kifacsarjuk és leszűrjük. A leszűrt levet felmelegítjük, és hozzáadjuk a cukrot. Ha felolvadt a cukor, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehér csokit, majd, ha az is elolvadt, hozzáadjuk a chia magot és a likőrt. Hagyjuk, hogy megduzzadjon, és lehűljön.
Az étcsokoládét elkezdjük melegíteni vízgőz felett 44 fokig, majd a felét márványlapon folyamatosan terítve hűtjük vissza kb. 27 fokig. Utána visszaöntjük a maradék csokihoz, és az így kapott keverékkel kiöntjük a bonbonformát. Ha egyenletesen elterült, akkor fejre állítva kifolyatjuk a formából a felesleget. Fejjel lefelé hagyjuk egy kicsit dermedni, majd eltávolítjuk spatulával a felesleget. Betöltjük a chia magos krémet ügyelve, hogy maradjon hely a talpnak. Ezután megismételjük a temperálási folyamatot, és zárjuk a bonbonokat.
Az ibolyás-mákos trüffelhez a vajat, a tejszínt, a triple secet és a darált mákt összemelegítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd hűtőben dermesztjük. Ha kihűlt, apró golyókat formázunk, amiket apróra zúzott ibolyába forgatunk. Ezután a bonbonok felét olvasztott fehér csokiba mártjuk, és kis kapszliban tálaljuk.