hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Chia bonbon és fehércsoki trüffel Robitól

MME MME
90 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók
  • A grapefruitos chia bonbonhoz:
  • 1 db grapefruit
  • 5 dkg cukor
  • 5 dkg fehér csokoládé
  • 2,5 dkg chia mag
  • 1/2 dl narancslikőr
  • 50 dkg étcsokoládé
  • Az ibolyás-mákos fehércsoki trüffelhez:
  • 3 ek vaj
  • 6 ek zsíros tejszín
  • 1 ek triple sec
  • 5 dkg darált mák
  • 5 dkg kandírozott ibolya
  • 20 dkg fehér csokoládé

Elkészítés

  1. A grapefruitot kifacsarjuk és leszűrjük. A leszűrt levet felmelegítjük, és hozzáadjuk a cukrot. Ha felolvadt a cukor, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a fehér csokit, majd, ha az is elolvadt, hozzáadjuk a chia magot és a likőrt. Hagyjuk, hogy megduzzadjon, és lehűljön.
  2. Az étcsokoládét elkezdjük melegíteni vízgőz felett 44 fokig, majd a felét márványlapon folyamatosan terítve hűtjük vissza kb. 27 fokig. Utána visszaöntjük a maradék csokihoz, és az így kapott keverékkel kiöntjük a bonbonformát. Ha egyenletesen elterült, akkor fejre állítva kifolyatjuk a formából a felesleget. Fejjel lefelé hagyjuk egy kicsit dermedni, majd eltávolítjuk spatulával a felesleget. Betöltjük a chia magos krémet ügyelve, hogy maradjon hely a talpnak. Ezután megismételjük a temperálási folyamatot, és zárjuk a bonbonokat.
  3. Az ibolyás-mákos trüffelhez a vajat, a tejszínt, a triple secet és a darált mákt összemelegítjük, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd hűtőben dermesztjük. Ha kihűlt, apró golyókat formázunk, amiket apróra zúzott ibolyába forgatunk. Ezután a bonbonok felét olvasztott fehér csokiba mártjuk, és kis kapszliban tálaljuk.

    Még több Ide süss recept >>> 

    Még több bonbon és trüffel >>> 

    Receptek chia maggal >>> 

    Csokis finomságok >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss