Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Anita opera szelete

MME MME
90 perc
rafinált
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A piskótához:
  • 3 db tojás
  • 12 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg porcukor
  • 3,5 dkg vaj
  • 3,5 dkg liszt
  • 3 db tojásfehérje
  • 8 dkg cukor
  • 1 csipet só
  • A kávésziruphoz:
  • 1 dl kávé
  • 10 dkg cukor
  • Az étcsokis krémhez:
  • 0,6 dl tejszín
  • 2 dkg vaj
  • 2 ek cukor
  • 10 dkg étcsokoládé (chilis)
  • A kávés krémhez:
  • 4 db tojássárgája
  • 14 dkg cukor
  • 3 ek feketekávé
  • 20 dkg margarin
  • 3 dkg étkezési keményítő
  • A mázhoz:
  • 20 dkg étcsokoládé

Elkészítés

  1. A 3 egész tojást a mandulaliszttel és a porcukorral habosra keverjük. Közben hozzá csurgatjuk az olvasztott vajat. Belekeverjük az átszitált lisztet. A 3 tojásfehérjét a kristálycukorral, egy csipet sóval habbá verjük. Óvatosan a masszába forgatjuk, és 175 fokon 10-12 percig sütjük a piskótát.
  2. A kávésziruphoz a kávét a cukorral sziruppá főzzük.
  3. Az étcsokis krémhez a tejszínt a vajjal és a cukorral felforraljuk, majd az olvasztott csokira öntjük.
  4. A kávés krémhez tojássárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzá tesszük a kávét és krémmé főzzük. Ha kihűlt, a margarinnal kihabosítjuk.
  5. 20 dkg étcsoki pasztillát temperálunk és a félgömb alakú formákat kikenjük vele. Miután megszilárdult a csoki, kivesszük a formából, a lapokból kivágjuk a megfelelő méretet és a
    krémekkel belerétegezzük a félgömb formába, közben pedig megkenjük a kávésziruppal.
  6. A félgömböt lefordítjuk, arany ételfestékkel díszítjük és díszítőcső és habzsák segítségével körbenyomjuk a maradék csokis krémmel. Temperált csokiból készült violinkulcsokkal díszítjük.

IDE SÜSS! SZANDI SERRANO SONKÁS ÉS CAMAMBERTES POGÁCSÁI>>> 

MANGÓKRÉMES ÉS KARAMELLIZÁLT FEHÉRCSOKIS TARTE>>> 

BLAHA LUJZA SZELET IDE SÜSS! MARIANNTÓL>>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss