Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ide süss! Anita amerikai fánkjai

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 80 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 3 dl tej
  • 3dkg friss élesztő
  • 1 l olaj
  • 1db citrom
  • A töltelékhez:
  • 20 dkg málna
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg étkezési keményítő
  • 3 dl tej
  • Dekoráció
  • 20 dkg étcsokoládé
  • 30 dkg fehércsokoládé
  • piros és kék ételfesték

Elkészítés

  1. Az élesztőt 60 ml meleg vízben felfutatjuk. A dagasztógépbe az összetevőket a felfuttatott élesztővel összedagasztjuk, majd meleg helyen, kb. 30 percig kelesztjük.
  2. Amíg a tészta kel, elkészítjük a két féle tölteléket. A vaníliás pudingot a tejbe, megfőzzük majd hűlni hagyjuk. A málnát a cukorral felfőzzük, majd átpasszírozzuk és szükség esetén keményítővel besűrítjük.
  3. Miután megkelt, kinyújtjuk, pogácsszaggatóval vagy egy vizespohárral kiszaggatjuk, és bő, forró olajban kisütjük.
  4. A kész, kihűlt fánkokat, egy habzsák segítségével betöltjük. A csokoládékat, egy-egy tálkában, a mikróban felolvasztjuk és a betöltött fánkokat tetszés szerint dekoráljuk.

Megjegyzés

Recept és fotó: Viasat 3 / Ide süss! - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss