A tészta hozzávalóiból kemény, nyújtható tésztát gyúrunk, majd fóliába csomagolva a hűtőben pihentetjük fél órát.
Addig elkészítjük a habcsókokat. A habcsókhoz a cukorból és a vízből cukorszirupot főzünk. 150 -155 fokig melegítjük. A tojásfehérjét elkezdjük habbá verni, majd ha a szirup visszahűlt 120 fokra, hozzácsurgatjuk, és folyamatos habosítás mellett addig keverjük, amíg kihűl és szép formázható habot kapunk.
A töltelékhez a gyümölcsöket felfőzzük a cukorral, 6-8 percig rotyogtatjuk, hogy kicsit sűrűsödjön, majd belekeverjük az étkezési keményítőt és még egyet forralunk rajta. Majd félrehúzzuk, hogy kicsit hűljön.
A kis tarte formákat kivajazzuk, aljába sütőpapírt vágunk, és a fagyasztóba rakjuk hűlni.
A tésztát kivesszük a hűtőből, kb 1/2 centi vastagra kinyújtjuk, és a kivajazott formákba terítjük, a széleket, és sarkokat benyomkodjuk. Ha nagyon felolvadna a tészta, 2-3 percre visszarakjuk a fagyasztóba, hogy lehűljön. Sütőpapírral kibélelve, nehezékkel vakon kisütjük 12 perc alatt, majd nehezék nélkül további 5 percig. Ha kész, kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni.
A langyos erdei gyümölcsös szósszal megtöltjük, és apróra vágott, vagy reszelt fehércsokival megszórjuk. Ezután a habot rusztikusan rápakoljuk, vagy habzsákból kinyomjuk a mini piték tetejére és szakácsfáklyával megkaramellizáljuk kicsit a széleit, hogy mutatós legyen. Reszelt csokiforgáccsal díszítjük.