1. Bab
Nem csak a szívünknek tesznek jót a különböző babok: az agyunk és az izmaink számára is nélkülözhetetlen fehérjéket, antioxidánsokat és ásványi anyagokat nyerhet belőlük a szervezetünk. Továbbá anélkül fogyasztanak, hogy akár egy pillanatra is éhesnek éreznénk magunkat. A babot lassan emészti meg a gyomrunk, ettől elnyúlik és intenzívebb lesz a telítettség érzése. Keressük a könnyen elkészíthető, előfőzött, BPA-mentes (Bisphenol A) változatokat. Adjuk hozzá a salátánkhoz, együk barna rizzsel és párolt zöldségekkel, így nem csak tápláló, de egészséges is lehet a vacsoránk.
BABOS RECEPTEK >>>
2. Lencse
Elképesztő arány: egy bögre lencse pont annyi fehérjét tartalmaz, mint három tojás, viszont egy grammnál is kevesebb zsiradékot! Rengeteg rost található benne, amitől elképesztően laktató, és természetesen az anyagcserét is serkenti. Spanyol kutatók bebizonyították, hogy a lencse nem csak a kilók leadásában segít, de a koleszterinszintünkre is jó hatással van. Fogyaszthatjuk köretként, vagy dobjuk fel vele a levesünket.
LENCSÉS RECEPTEK >>>
3. Borsó
Utoljára, de nem utolsósorban: gyakran megfeledkezünk róla, hogy egy bögre borsó nyolcszor több proteint tartalmaz, mint ugyanannyi spenót! Ez a mennyiség fedezi a napi C-vitamin szükségletünket is, ezzel immunrendszerünk legfőbb támasza lehet. A megszokott felhasználása mellett a borsót is nyugodtan tehetjük salátába vagy omlettbe, tojással igazi energiabomba!
BORSÓS RECEPTEK >>>
Ajánljuk még: