Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hűtős kefires lángos

60 perc
rafinált
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az élesztőt a langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A liszthez adjuk a sót, a tojást, a kefirt és a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan kidolgozzuk. Kiveszünk belőle annyit, amennyit sütni szeretnénk, a többit a hűtőbe tesszük. Gombócokat csípünk belőle, hagyjuk 20-30 percet kelni.
  2. A sajtot lereszeljük. A tejfölt kikeverjük az átnyomott fokhagymával és egy csipet sóval.
  3. Olajos kézzel széthúzogatjuk a tésztát, és bő, nem túl forró olajban kisütjük. Mindkét oldalát 1-2 epercig sütjük.
  4. A lángosokat megkenjük fokhagymás tejföllel, majd reszelt sajtot szórunk rá. A maradék tésztát kiolajozott zacskóban vagy dobozban a több napig tárolhatjuk a hűtőszekrényben.

Lusta lángos >>> 

Töltött lángos >>> 

7+7 LÁNGOS RECEPT: VARIÁCIÓK ALAPTÉSZTÁRA, FELTÉTRE ÉS TÖLTELÉKRE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss