Elkészítés: 1. réteg: 3 tojás fehérjét 6 evőkanál cukorral, 1 csomag vaníliás cukorral kemény habbá verünk, hozzáadjuk a tojássárgáját. 1 csomag zselatint 1,5 dl vízben elkeverünk, felmelegítjük. Majd langyosra hűtjük, és a masszához öntjük, jól elkeverjük. Tepsibe öntjük, és hűtőbe tesszük.
2. réteg: Ugyanúgy készül, mint az első adag, de 2 evőkanál kakaót is teszünk bele. Az első tetejére öntjük, amikor az már kicsit megdermedt, és visszatesszük a hűtőbe.
3. réteg: 2 kis pohár tejfölt 6 evőkanál porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral összekeverünk, hozzáadjuk a zselatint, és ráöntjük a 2. réteg tetejére (ha az már megszilárdult).
4. réteg: Elkészítjük a gyümölcskocsonyát a használati utasítás alapján. Ha kihűlt, ráöntjük a 3. réteg tetejére, megvárjuk, míg megdermed, majd szeleteljük és tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre