Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

2 egyszerű és szép húsvéti asztaldísz, amit gyerekjáték elkészíteni!

default user icon
MME
A húsvét egyértelműen a finom falatokról szól - ám nem mindegy, a körítés, vagyis a dekoráció, a teríték sem! Készüljünk együtt a gyerekekekkel a közelgő húsvétra, és öltöztessük együtt ünneplőbe a lakást néhány közösen készített papírdísszel!

ASZTALI TOJÁSTARTÓ

1. Szerezzünk be eltérő mintázatú, de színben harmonizáló dekorpapírokat. Ezekből fogjuk elkészíteni a kosárka alját, oldalát és a fülét, valamint a rákerülő címkét.

2.Szabjuk ki a kosárka oldalához szükséges csíkokat, a felső, széles karimát, továbbá az aljához a 10 cm átmérőjű korongot.

3. Körben rögzítsük a koronghoz (pl. Tesa kétoldalú ragasztóval) a kosár oldalát alkotó csíkokat úgy, mintha egy napocskát formáznánk. Hajtsuk fel mindet, és rögzítsük a tetejükhöz a karim át.

4. Az egészet nyomjuk le egy kicsit, majd ragasszuk a helyére a kosárka fülét, és kössük rá a címkét.

 

ÜNNEPI NYUSZIDÍSZ

1. Ezekre lesz szükségünk: vastag karton, pöttyös dekorpapír, kenőfejes ragasztó, sablon, ceruza, tapétavágó kés, ceruza, színes szalag.

2. A kartonlap mindkét oldalát vonjuk be a dekorpapírral. Száradás után helyezzük rá a sablont, és rajzoljuk körbe, vigyázva rá, nehogy felsértsük a papírt.

3. Tapétavágó késsel vagy sniccerrrel vágjuk ki a nyuszit, majd a maradék pöttyös kartonból szabjuk ki a téglalap alakú talpat, és ragasszuk rá arra.

4. Miután megszáradt, nincs más dolgunk, mint szalagból masnit kötni a nyuszi nyakába, azután elhelyezni a díszt a konyha egyik sarkában, vagy az ünnepi asztalon!


Még több húsvéti dekorötlet, recept és tipp a készülődéshez a húsvét rovatunkban! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss