Elkészítés: A tojásokat megpucoljuk és felkockázzuk. Az uborkát, a paprikát és az almát megmossuk, szintén apró kockákra vágjuk. (Az almát és az uborkát nem hámoztam meg.) A lilahagymát apróra vágjuk, és az előbbiekkel összekeverjük.
Egy gyűrűforma (savarin forma) minden második gerezdjét kibéleljük vékonyra szeletelt gépsonkával. A maradék sonkát felcsíkozzuk, és a tojásos keverékhez adjuk.
Elkészítjük a mártást: összekeverjük a tejfölt a majonézzel, mustárral, citromlével és porcukorral ízesítjük. A kész mártást összekeverjük a zöldséges-tojásos-sonkás keverékkel. 1 dl vízben feloldjuk a zselatint, forrásig melegítjük, majd miután langyosra hűlt, hozzáadjuk az előzőhöz, és jól összekeverjük.
Beleöntjük a formába, és legalább 2-3 órára a hűtőbe tesszük, hogy jól megdermedjen.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre