Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti tárkonyos-tejszínes sonkaraguleves

45 perc
bonyolult
költséges
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt, majd kockára vágott csirkemellet és a feldarabolt sonkát. Ha kifehéredett a hús, felengedjük vízzel.
  2. Belerakjuk a levesbe a felkarikázott sárgarépát, a felkockázott krumplit és zellert, majd a borsót is. A levest tárkonnyal, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, és beledobjuk a leveskockát is.
  3. Közepes lángon főzzük. Mikor már minden megpuhult, felöntjük a tejszínnel és utánaízesítjük, ha kell, és további 1-2 percig főzzük, majd forrón tálaljuk. Friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

Ezek is érdekelhetnek

Friss