hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti tárkonyos-tejszínes sonkaraguleves

50 perc
rafinált
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát és fokhagymát, majd hozzáadjuk a megmosott, szárazra törölt, majd kockára vágott csirkemellet és a feldarabolt sonkát. Ha kifehéredett a hús, felengedjük vízzel.
  2. Belerakjuk a levesbe a felkarikázott sárgarépát, a felkockázott krumplit és zellert, majd a borsót is. A levest tárkonnyal, sóval, borssal és ételízesítővel ízesítjük, és beledobjuk a leveskockát is.
  3. Közepes lángon főzzük. Mikor már minden megpuhult, felöntjük a tejszínnel és utánaízesítjük, ha kell. További 1-2 percig főzzük, majd forrón tálaljuk. Friss kenyeret kínálhatunk hozzá.

Megjegyzés

Különleges leves, amit az ünnepekre is elkészíthetünk, vagy felhasználhatjuk hozzá a maradék húsvéti sonkát. - Galcsill

Ezek is érdekelhetnek