hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti tárkonyos bárányleves

60 perc
bonyolult
költséges
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Hideg vízben feltesszük főni a bárányhúst, amikor felforr, a habját leszedjük. Ezt követően bezöldséglejük: belerakjuk a hosszában felvágott sárgarépát, petrezselymet, a darabolt hagymát, paprikát, paradicsomot, sózzuk, adunk hozzá frissen őrölt borsot. Kis lángon főzzük.

Amikor a répa kezd puhulni, hozzáadjuk a mosott rizst és a kockára vágott krumplit. Beleszórjuk az apróra vágott ecetes tárkonyleveleket.

Mikor minden puhára főtt, a csontról leszedegetjük a főtt húst, visszatesszük a levesbe, lezárjuk a lángot. Elkészítjük a habarást: a tejfölt csomómentesre keverjük a tejszínnel, 1 evőkanál forró levest belekavarunk, és folytonos kavarás mellett beleöntjük a levesünkbe. (Korábban tettem bele lisztet, de a rizstől így elég sűrű lesz a leves.)

Tálaláskor friss tárkonyt adunk hozzá, illetve tejföllel kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss