Elkészítés: A tésztához a langyos, cukros tejbe morzsoljuk bele az élesztőt, majd pár perc alatt futtassuk fel. A keverőtálba szitáljuk bele a sóval összekevert lisztet, csináljunk a közepébe egy mélyedést. A vajat olvasszuk meg, hűtsük vissza, és keverjük simára a tojássárgákkal. A lisztben lévő mélyedésbe öntsük bele a joghurtot, a vajas-tojássárgás keveréket és a felfuttatott élesztőt. Indítsuk el a robotgépet, és 5-6 perc alatt dagasszuk meg a tésztát. (Megdagaszthatjuk kézzel vagy kenyérsütőgépben is.)
A megdagasztott tésztát tegyük át kilisztezett kelesztőtálba, konyharuhával takarjuk le, és langyos helyen 1 óra alatt kelesszük a duplájára.
A töltelékhez a teljesen kihűlt főtt, füstölt sonkát vágjuk fel kisebb darabokra. Az előzőleg megfőzött és kihűlt tojásokat pucoljuk meg, szintén vágjuk apróra. Egy tálba tegyük bele a tejfölt, adjuk hozzá a mustárt, a kukoricalisztet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, keverjük simára. Adjuk hozzá az apróra felvágott tojást, és keverjük óvatosan össze.
A megkelt tésztát borítsuk ki egy lisztezett felületre, majd nyújtsuk ki kb. 1,5 cm vastagra. Arra figyeljünk, hogy ne legyen nagyobb a kuglófforma méreténél, amiben majd sütjük. Kanalazzuk rá az összekevert tölteléket, óvatosan kenjük el a tésztán, hogy lehetőleg mindenhova kerüljön belőle, szórjuk meg az apróra vágott sonkával, majd tekerjük fel úgy, mint a bejglit.
Egy 24 cm-es kuglófformát zsírozzunk és lisztezzünk ki, majd helyezzük bele a feltekert tésztát. Takarjuk le egy konyharuhával, és langyos helyen kelesszük 30 percig újra, majd kenjük le felvert egész tojással.
Helyezzük be 150 fokra előmelegített sütőbe, és süssük 45-50 perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.
Tálalás előtt ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk az ünnepi asztalon.