A karajszeleteket kiklopfoljuk, megsózzuk, -borsozzuk, és kb. 10 percig pihentetjük. A fürjtojásokat zelleres-sós vízben keményre főzzük, hideg vízben lehűtjük, majd a megtisztítjuk.
A karajszeletekből 4 db-t dijoni mustárral, 4 db-ot pedig a wasabi tormával elkevert ömlesztett sajttal megkenünk meg. Minden szelet karajra teszünk 1-1 db sonkát, és 1 db fürjtojást. Félbehajtjuk, hústűvel rögzítjük.
Egy mélyebb serpenyőbe olajat öntünk, felhevítjük, majd a karajbatyuk oldalait pirosra sütjük, majd sütőpapírral és fedővel letakarjuk az edényt, és puhára pároljuk. Ha szükséges, közben vizet öntünk alá.
Amikor elkészült, tányérra szedve állni hagyjuk, majd a visszamaradó pecsenyelét kb. 1 ek vajjal besürítjük és átszűrjük.
A húst ferdén felszeleteljük és tálaláskor megöntözzük a szósszal.
Fürjtojással, retekkel, zeller és petrezselyemzölddel díszítjük.
A zöldszínű, csípős wasabi tormát, fehér-csipős tormával helyettesíthetjük, bár az íze más. A karajt az év bármely szakában elkészíthetjük. Fürjtojás piacon, szupermarketben kapható, nagyon egészséges. - buksz39
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!