Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti sonkás koszorú leveles tésztából

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej
  • Mustár

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tejfölös mártást. Ehhez összekeverjük a tejfölt a mustárral, a felaprított újhagymával, sóval, borssal.
  2. A sonkás koszorú elkészítéséhez kicsomagoljuk a leveles tésztát és az egy harmadát (a hosszabbik oldalán) 3-4 evőkanál tejfölös szósszal megkenjük. Rátesszük a szeletelt sonkát és a reszelt sajtot. Az üresen maradt tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A sonkás résztől elkezdjük felcsavarni a tésztát.
  3. A feltekert tésztát áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, ahol egy koszorút formázunk belőle. Az összeillesztésnél megkenjük tojással és összenyomkodjuk a széleket, majd a tészta többi részét is megkenjük a tojással.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 percig sütjük. A maradék tejfölös mártással kínáljuk, amibe mártogatni lehet a sonkás tésztát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss