hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti sonkás koszorú leveles tésztából

45 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a tejfölös mártást. Összekeverjük a tejfölt a mustárral, a felaprított újhagymával, sóval, borssal.
  2. Kicsomagoljuk a leveles tésztát és a tészta egy harmadát (a hosszabbik oldalán) 3-4 evőkanál tejfölös szósszal megkenjük, rátesszük a szeletelt sonkát és a reszelt sajtot. Az üresen maradt tésztát kb. 2 cm-es csíkokra vágjuk. A sonkás résztől elkezdjük felcsavarni a tésztát.
  3. A feltekert tésztát áthelyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire, ahol egy koszorút formázunk belőle. Az összeillesztésnél megkenjük tojással és összenyomkodjuk a széleket, majd a tészta többi részét is megkenjük a tojással.
  4. Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 percig sütjük. A maradék tejfölös mártással kínáljuk, amibe mártogatni lehet a sonkás tésztánkat. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss