Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti sonka házi tormával

MME MME
180 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsvéti sonkához a füstölt, kötözött, nyers sonkát a babérlevéllel és a borssal együtt feltesszük főni hideg vízben és nagyon lassan, gyöngyözve 5-6 órán át főzzük, ameddig vajpuha nem lesz.
  2. Ha megfőtt, a saját levében hagyjuk kihűlni hűtő hőmérsékletűre minimum 6 óra alatt. Ekkor a sonkát kivesszük az edényből, a sonkalevet félre tesszük.
  3. A házi tormához a tormát megpucoljuk, feldaraboljuk és a többi hozzávalóval együtt leturmixoljuk.
  4. Húsvét reggel a sonka levében megfőzzük a tojásokat, a sonkáról levesszük a hálót, felszeleteljük és a húsvéti kaláccsal, illetve friss zöldségekkel kínáljuk.

Nézd meg videón, hogyan készül a húsvéti sonka házi tormával!

Megjegyzés

Klasszikus húsvéti reggeli a főtt sonka és tojás kaláccsal, tormával, sok friss zöldséggel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss