hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti puha nyuszik

90 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrokat, a sót, az olvasztott vajat, a tojások sárgáját, a tejet és az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Kelesztő tálba tesszük, és meleg helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nyuszi formájú kiszúróval kiszúrjuk.

A nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.

Amikor meghűlt a tészta a nyusziknak szemét, orrot, szájat rajzolunk.

A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!

Ezek is érdekelhetnek