Az élesztőt egy kevés cukros, langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet egy tálba átszitáljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a cukrokat, a sót, az olvasztott vajat, a tojások sárgáját, a tejet és az egészet jól összegyúrjuk, hogy egy rugalmas tésztát kapjunk. Kelesztő tálba tesszük, és meleg helyen egy óra alatt duplájára kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nyuszi formájú kiszúróval kiszúrjuk.
A nyuszikat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, megkenjük felvert tojással, és 180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor meghűlt a tészta a nyusziknak szemét, orrot, szájat rajzolunk.
A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre