Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti nyuszitorta

90 perc
rafinált
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A tojások sárgáját jól kikeverem a cukorral, majd a vaníliás cukorral. Hozzáadom a hideg vizet, jól elkeverem, és hozzáadom az összekevert - átszitált liszt-keményítő-sütőpor-szódabikarbónát. A tojásfehérjét kőkemény habbá verem, óvatosan összekeverem, és sütőpapírral bélelt, vajazott tepsibe öntöm. Közepes hőmérsékleten sütöm. Ha kihűlt, akkor sablon alapján vágom.

A pudingport a tejjel és cukorral főzöm, kihűtöm. A habtejszínt a habfix-szelel felverem, a pudinggal összeforgatom. 3 evőkanál vízben feloldom a zselatint, picit megmelegített mikróban, majd összekeverem a krémmel.

A nyuszit kettévágom, megkenem a krémmel, teszek bele meggyet és epret. A testrészeket a krémmel ragasztom össze. A végén a krémmel bevonom, cukorral díszítem, szem-orr-fogak, és ételfestékkel festem a fülét-bajszát, de ha nincs festék, elhanyagolható. Köré tojáscukrot szórok.

Ezek is érdekelhetnek

Friss