Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti nyuszis torta

120 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • A krémhez:
  • 5 tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőaknál tej
  • 3 dl tejszín
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 teáskanál porzselatin
  • mazsola (elhagyható)
  • rum
  • barackbefőtt
  • víz
  • cukorfondant a bevonáshoz

Elkészítés

Elkészítés: 1. A tojássárgáját keverd habosra a cukorral és a csipet sóval, majd keverd bele a lisztet és a sütőport is. A tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd az előbbi masszába, majd 24-26 cm-es tortaformában süsd készre a piskótát, és vágd lapjában 3 részre, vagy ha a vágás még nehezen megy, süsd ki 3 részben.

2. Oldd fel a zselatint kevés vízben, a mazsolát pedig áztasd be ízlés szerint rumba.

3. Keverd össze alaposan a tojássárgáját a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel, majd lassú tűzön főzd, és add a meleg krémhez a zselatint és a mazsolát.

4. Amíg hűl, kevergesd meg, és forgasd bele a keményre vert tejszínt. Tedd hűtőbe, de ne hagyd teljesen megdermedni, és tegyél félre a krémből 2-3 evőkanálnyit.

5. A többi krémből kend meg a legalsó lapot, szórd meg a felkockázott barackkal, majd jöhet a második lap, ismét egy kis krém, barack és végül a harmadik lap.

6. A félretett krémmel kend meg vékonyan a torta tetejét és oldalát, majd 1-2 órára tedd hideg helyre.

7. Cukorfondant-nal díszítsd ízlés szerint a tortát.

Ezek is érdekelhetnek

Friss