hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti nyuszi torta

MME MME
1 3.3/5
rafinált
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítése: A pudingporhoz apránként hozzákeverjük a tejet és a cukrot, majd folytonos keverés mellett felforraljuk, közben beleszórjuk a zselatint. A 2 darab tortaformába tett tortalapokra egyenletesen elterítjük a pudingot, és kihűlés után hűtőben dermesztjük. Kivesszük a formából a tortákat, az egyiket egészben hagyjuk ez lesz a nyuszi feje. A másikat egy tortaforma segítségével három részbe vágjuk úgy, hogy a harmadához illesztjük a tortakarikát, és késsel körbe vágjuk. Fülszerűen ovális, kissé hegyes alakzatot kapjunk. A műveletet a tortalap másik oldalán is megismételjük. A középen maradó rész lesz a nyuszi nyakkendője. Az alakzatokat egy nagy tálcán a helyükre illesztjük a fej köré. A marcipánt átgyúrjuk, kinyújtjuk, és késsel megformázzuk a füleket, szemeket és a fogakat fehérből. A pofiját és a bajszát barnából. A maradékból bepöttyözzük a nyakkendőjét.

Ezek is érdekelhetnek

Friss