Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti narancsos-túrótorta

> 90 perc
rafinált
megfizethető
6 adag

Elkészítés

  1. A tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjét cukorral kemény habbá verjük, majd előbb a tojások sárgáját, utána pedig  a szódabikarbónával elkevert lisztet finoman beleforgatjuk.
  2. A piskótát három egyenlő részre osztjuk: az egyiket piros, a másikat zöld, a harmadikat pedig sárga ételfestékkel színezzük. 18 cm átmérőjű tortaformába, majd mindhármat külön-külön 180 fokon 15 percig sütjük.
  3. A pudingporból, a tejből és a cukorból sűrű krémet főzünk. Hagyjuk kihűlni, majd elkeverjük 10 dkg vajjal, a narancshéjjal, a vanília aromával és a túróval.
  4. Összeállítjuk a tortát: tányérra helyezzük a piros piskótát, megkenjük a túrós krémmel, majd a narancsot meghámozzuk darabokra vágjuk, és a felét rászórjuk a krémre. Ráhelyezzük a sárga piskótát, megkenjük krémmel, és rászórjuk a maradék narancsot. Végül a zöld piskótával lezárjuk.
  5. A fondantot akkorára nyújtjuk, hogy betakarja a tortát. A tejszínt kemény habbá verjük, majd hozzákeverjük a mascarponet, és a kapott krém 1/3-át narancssárgára, 2/3-át pedig zöldre festjük. A tortánkat befedjük a fondanttal, az oldalára laposfejű habkinyomóval répákat rajzolunk, majd vékonyfejű kinyomóval a répáknak levelet, a torta tetejére fészket nyomunk. Marcipánvirágokkal és csokitojásokkal díszítjük.

Megjegyzés

Saját recept alapján készült, igazi kis húsvéti vendégváró tortácska! :) Mindenki elképed, ha meglátja, az ízéről ne is beszéljünk..:) - Noémii244

Ezek is érdekelhetnek