Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti mogyorótorta

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 7 tojás
  • 7 evőkanál cukor
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál darált mogyoró
  • 1 teáskanál sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 3 dkg kakaópor
  • 20 dkg Nutella
  • A díszítéshez:
  • 1 csomag színes mogyorós, csokis drazsé

Elkészítés

Elkészítés: A piskótához az egész tojásokat a cukorral nagyon habosra verem, amikor kemény, óvatosan beleforgatom a kakaóporral, mogyoróval és sütőporral elkevert lisztet. Sütőpapírral bélelt tortaformába öntöm, kb. 20-25 percig sütöm.

A töltelékhez a vajat habosra keverem a porcukorral és a kakaóporral, majd hozzáadom a Nutellát, együtt jól kihabosítom, majd hűtőben hagyom dermedni 1-2 órát.

A kihűlt, három lapba vágott piskótát megtöltöm és bevonom vele. Feldíszítem a színes drazséval. Egy párat ledaráltam, és végül az oldalát azzal szórtam meg.

Megjegyzés

Hagyomány nálunk húsvétkor a diótorta, de a legkisebb fiam nem szereti, ezért mogyorósat sütöttem, Nutellás krémmel. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss