Elkészítés: A tojásokat átdörzsöljük ecettel. Sózott, ecetes hideg vízbe tesszük, majd a vízet forralva a tojásokat keményre főzzük /kb. 15-20 perc/ majd lehűtjük.
A tojások héját óvatosan megütögetjük, így repedések keletkeznek, melyeken keresztül szivárog be a festőlé.
A festőléhez 1 liter vízhez adjuk a természetes színezőt, lefedve 30 percig főzzük, majd leszűrve langyosra hűtjük. A tojásokat beletesszük, a szín az áztatási időtől függ.
Színek:
1. Petrezselyemzöldből /zöld szín/ 3 dkg durvára vágva
2. Sárgarépából /sárga szín/ 25 dkg vékony karikákra
vágva.
3. Kamillavirágból - száritott - /sárga szín/ 3 dkg
4. Vöröshagyma, 5-6 fej külső héja /vörös szín/, ezt 40 percig kell főzni
5. Kék szín: áfonya, fekete ribizli, fekete szeder stb.
6. Barna szín: sötét szójaszósz vagy erős fekete tea
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre