Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Malakov torta

75 perc
mester
megfizethető
12 adag
Hozzávalók
  • 3 db tojás
  • 3 ek cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 ek liszt
  • 1 ek étkezési keményítő
  • 1 tk sütőpor
  • 1 ek víz
  • A krémhez:
  • 2 dl presszó kávé
  • 3 ek rumaroma
  • 6 db babapiskóta
  • 1/2 tasak házi krémes krém
  • 4 dl tej
  • 2,5 dl tejszín
  • 2 tk porcukor
  • A díszítéshez:
  • 4 db babapiskóta (ferdén félbevágva)
  • 3 dkg mandulapehely

Elkészítés

  1. A piskótához a tojást kikeverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, hozzáaadjuk a lisztet, a keményítőt a sütőport és a vizet és jól összekeverjük, majd egy 24 cm-es tortaformában megsütjük.
  2. A kávéba belekeverjük az aromát, majd a piskótákat egyenként megmártjuk benne. A piskótákat elosztjuk a tortalapon, majd a krémes krémport a tejjel keményre felverjük és a piskótára kenjük, majd a hűtőben dermedésig hűtjük. A tejszínből és a cukorból habot verünk, és a csillagcsővel ellátott habzsákból díszítést készítünk, majd a félbevágott babapiskótával díszítjük a tortát. Megszórjuk mandulával, és mindegyik habrózsa mellé narancshéjából csíkokat vághatunk ezzel díszíthetjük még a piskótát. Behűtve tálaljuk.

11 EGYSZERŰ ÉS ELRONTHATATLAN TORTA >>> 

MÉG TÖBB TORTA >>>  

Ezek is érdekelhetnek

Friss