Elkészítés: A tészta egyszerű vizes piskóta. Először szétválasztom a tojásokat, és a fehérjéket a vízzel és a porcukorral habosra felverem. Kanalanként hozzáadom a kristálycukrot, közben folyamatosan keményre verem. Majd egyenként a tojások sárgáját is beledolgozom. Legutoljára apránként belekeverem a sütőporral összeforgatott lisztet.
Az egészet sütőpapírral bélelt tepsibe simítom. Előmelegített sütőben közepes lánggal (kb. 180 fok) kb. 20 percig sütöm.
Ezalatt megfőzöm a forró kakaós mázat: a kakaót és a cukrot összekeverem, a forró vízzel felengedem, egy tálban ráöntöm a puha margarinra, és simára keverem. Egy másik tálba szórom a kókuszreszeléket.
A piskótát még langyosan deszkára borítom, és 4-5 cm-es kockákra vágom. Nyomban belemártom a forró kakaós mázba, majd megforgatom a kókuszreszelékben.
Szép formás piramist építünk belőle, amit egy percig lehet így tálalni és kínálni, mert mindenki egy pillanat alatt fölfalja!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre