Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti kötözött sonka

120 perc
egyszerű
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 db 1,5-2 kg között lévő kötözött sonka
  • A tálaláshoz:
  • főtt tojás
  • saláta
  • paradicsom
  • erős paprika
  • zöldhagyma

Elkészítés

Elkészítés: A kötözött sonkát alaposan megmosom. Én nem szoktam beáztatni, mint azt már olvastam pár helyen, hanem felteszem főni, annyi hideg vízben, hogy bőven ellepje. 4 órán át, lefedve, lassú tűzön főzöm, majd amikor egy hússzúvégű, kétágú villa már a közepéig könnyen belemegy, akkor jó.

A főzővizében hagyom kihűlni, egészen addig, amíg a víz teljesen kihűlt. Ha hirtelen vesszük ki a forró vízből és szobahőmérsékletre kerül, összeugranak a rostok, rágós lesz a sonka, ám így a rostok szép lassan hűlnek ki, és a sonka zamatos lesz. Miután kivettem a kihűlt főzővízből, leveszem róla a hálót, és szorosan frissen tartó fóliába csomagolom, így teszem hűtőbe, legalább 1 éjszakára. Ezután szépen lehet szeletelni.

Másnap szeletelve főtt tojás és zöldségek társaságában tálalom.

Megjegyzés

Pár jó tanács a sonka főzéséhez. - kovacsagi58

Ezek is érdekelhetnek

Friss