hdb20-bg hdb20-img hdb20-img

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti koszorú

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 30 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag instant élesztő
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 dl tejföl
  • csipet só
  • 2 db tojássárgája
  • 1 evőkanál langyos tej (szükség szerint)
  • 1 evőkanál tejszínes mogyorós aroma
  • 1 evőkanál jégcukor
  • A kenéshez:
  • 1 db tojás
  • 1 dl tej

Elkészítés

Elkészítés: A tésztát dagasztógéppel a táljában dagasztom be, és kelesztem 1 órát. 6 cipóba osztom és kigömbölyítem. 1 órát pihentetem.

Kisodrom a megkelt tésztákat 6 csíkba, kb. 40 cm hosszúra. 2 koszorút fonok belőle, majd szilikonos sütőlapra teszem kelni. Ezt 1 órát kelesztem megint, majd lekenem tojással, és megszórom jégcukorral.

170 fokos sütőben 30 percig sütöm. Megkenem tejjel is, és letakarva hagyom a sütőbe kihűlésig.

Megjegyzés

Sajnos csak 2 napig fogyasztható, mert azután már keményedik. Csak frissen finom. - zsuzsamama56

Ezek is érdekelhetnek