Elkészítés: A salátához a tejfölt a majonézzel, 1 kávéskanál porcukorral, borssal, sóval kikevertem. Az apróra vágott többi hozzávalókkal összekevertem. 1 nagy vagy 2 közepes (ki mennyire hagymásan szereti) lilahagymát felkarikáztam, és azt is hozzákevertem.
A hűtőbe tettem, lefedtem pár órára, hogy az ízek összeérjenek.
A töltött tojás csirkékhez a főtt tojásokat félbevágtam, a tojássárgákat a sajttal, sóval, borssal kikevertem. Vizes kézzel 1 nagyobb gombócot formáltam, ezt a tojásfehérjébe helyeztem,ez lett a teste. Formáltam 1 kisebb gombócot, ez lett a feje. Feketebors a szeme, a csőrét pirospaprikából alakítottam ki. A taréja narancsból készült.
A salátát egy tálra helyeztem, díszítésnek még 1 lilahagymát felkarikáztam, fokhagyma szárát vékonyra szétszedtem, ez lett a fű.
Nagyon finom saláta, akár önálló ételként is kenyérrel.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre