Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti képviselőfánk

MME MME
4/5
rafinált
átlagos

Elkészítés

Elkészítés:

1. Az égetett tésztához a vajat és a sót 1/8 liter vizbe tesszük és felforraljuk. Egyszerre beleszórjuk az átszitált lisztet, és addig keverjük, amíg a tészta az edény falától egy darabban elválik. Ekkor nagyobb keverőedénybe tesszük, és rögtön beledolgozunk egy tojást. Rövid ideig hűlni hagyjuk, majd egymás után a többi tojást is beledolgozzuk. Nagyobb lyukú, csillagcsöves nyomózsákba töltjük.

2. Két-három - sütőpapírral kibélelt tepsibe - az égetett tésztából - egymástól elegendő távolságre - 7 cm hosszú tojás formákat nyomunk. Előmelegitett sütőben, 225 fokon /gáztűzhely 4-es fokozat/ tepsinként kb. 25 perc alatt megsütjük. A forró képviselőfánkokat ollóval félbevágjuk, és hűlni hagyjuk.

3. Közben a meggybefőttet lecsöpögtetjük. A tejszínt az instant kávéval és a cukorral kemény habbá verjük. Végül beleforgatjuk a habfixálót és hozzáadjuk a csokoládélikőrt. Kis lyukú, csillagcsöves nyomózsákba kanalazzuk, és a képviselőfánkok alját a habbal megtöltjük. A hab tetején a meggyet elosztjuk. A fánkok *kalapját* feltesszük, és porcukorral vagy szórócukorral meghintjük. Tetszés szerint szines tojáscukrokkal, drazsékkal díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss