Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti kalács gazdagon

75 perc
rafinált
megfizethető
20 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztához a tálba morzsoljuk az élesztőt, hozzá adjuk acukrot, a langyos tejet és 2 ek lisztet. Meleg helyen felfuttatjuk.
  2. Egy tálba szitáljuk a megmaradt lisztet 1 csipet sóval. Hozzáadjuk a megmaradt cukrot és a tejet. Hozzá keverjük a tojássárgájákat, a citrom lereszelt héját, a felolvasztott vajat és a felfuttatott élesztőt. Összedolgozzuk, majd lefedve, meleg helyen kelesszük 50 percig.
  3. A töltelékhez felforraljuk a tejet a darált dióval, a cukorral és a lekvárral, majd leveszük a tűzről. Ízesítjük a krémet a rummal, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ismételten átdolgozzuk a tésztát, majd lisztezett felületen kinyújtjuk 30x40 cm-es téglalappá. Három 10 x 40 cm-es csíkra vágjuk, és megkenjük mindet a diós krémmel.
  5. Összefogjuk a három tésztacsíkot, és összefonjuk őket. A kalácsot sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, majd további 15 percig kelesztjük.
  6. Alaposan megkenjük a felvert egész tojással, és 180 fokos sütőben 45 percig sütjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss