Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti fasírt tésztaköntösben

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás

Elkészítés

  1.  A húsvéti fasírt elkészítéséhez az újhagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, felaprítjuk, és megfonnyasztjuk a felforrósított olajon, majd hagyjuk hűlni kicsit. A zsemlét langyos vízbe áztatjuk. A tojásokat keményre főzzük, majd meghámozzuk.
  2. A darált húst összedolgozzuk a ketchuppal, a mustárral, egy kevés sóval, borssal, a kihűlt hagymákkal és a kinyomkodott zsemlével.
  3. A húsmasszát kiterítjük hosszúkás alakban, elrendezzük rajta főtt a tojásokat. Hengeressé formáljuk, majd a henger két végét összeillesztjük úgy, hogy egy koszorúformát kapjunk. Óvatosan sütőpapírral bélelt nagy tepsibe tesszük, és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
  4. Közben a leveles tésztát kitekerjük, a hosszabb oldala mentén kb. 10 cm széles csíkokra vágjuk. Óvatosan körbetekerjük a húskoszorút a tésztacsíkokkal, majd megkenjük a felvert tojással. Visszatesszük a tepsibe, és 200 fokon kb. 40 percig sütjük. Ha a tészta túl hamar barnulni kezdene, lazán lefedjük alufóliával. 

Ezek is érdekelhetnek

Friss