Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti csokitojásteszt: mi kerüljön a fészekbe?

Húsvét: ismét egy ünnep, amikor rogyásig pakoljuk az asztalt kajával. A sok hús mellett pedig emberfeletti módon vágyunk az édességekre is, és ilyenkor nincs olyan gyerek, aki ne kapna csokitojást vagy csokinyuszit. Előbbieket teszteltük.

A csokinyulakat már kipipáltuk, így jöhettek a tojások. Kicsi, nagy, közepes, mindenféle került a gyűjtőkosárba. 15 különböző tojást találtunk, igaz, megszámlálhatatlan mennyiségben találhatók a boltok polcain. Próbáltuk azokat felásni, melyek a legtöbb nagyobb üzletben megtalálhatóak.

NAGY TESZTEK ÉS ÉTTEREMKRITIKÁK A MIT ETTEM MA OLDALÁN >>> 
Monarc

Egy mini tojástartóban található a négy csokitojás. Két kiskanalat is mellékelnek hozzá, ami azért kell, mert krémmel töltötték a tojásokat, ezt kell kikanalazni belőle. Egészen komplex mutatvány, jó pár percig le lehet vele legalább kötni a gyereket. A kéreg egy egészen kellemes tejcsoki ízét hozza. A vastagsága több, mint jó, extra képessége, hogy ránézésre is szinte olvadni kezd. A töltelék tejes krém elvileg, ami a valóságban inkább egy cukros massza, semmi több.

Adatok: kakaó 30%, 144 gramm, 649 ft

KINDER, SZERENCSI, BOCI, NESTLÉ - MELYIK CSOKINYUSZIT VEGYÜK HÚSVÉTRA? TESZT! >>> 
Boci

Az idei húsvétot a Boci nagyon komolyan gondolja, mivel a csokinyuszik mellett vagy 4-5 fajta csokitojást is piacra dobtak. A teszthez mégis a klasszikus példányt választottuk. Illata szinte semmi nincsen, de szerencsére kóstolva közelebb hozza a csokit. Édességből nincsen hiány, sokáig csak úgy cuppogtatunk. A tojás fala nem túl vastag, de azért egy csipszszeletet még lealáz. A tejcsoki megvan benne, de nehezen lehetne az átlagból kiemelni.

Adatok: kakaó 25%, 40 gramm, 219 ft

Vadász

Nem túlságosan bizalomgerjesztő a csomagolás. Kicsit a kommunista időket idézi, bár lehet, hogy egyszerűen csak piros tojás elvet vallja. Az illata alapján hessegethetjük is az előítéleteket jó messzire, mivel nem vészes. Kóstolva egy közönséges tejcsoki, egy plusz kanál cukorral felturbózva. Utóízében semmi csavar, a csoki sokáig elköröz a szánkban. A tojás fala nem túlságosan vastag, könnyen törik.

Adatok: 20 gramm, 99 ft

TESZT! MAGUNK IS MEGLEPŐDTÜNK, MENNYIRE KÜLÖNBÖZNEK A ZÖLD TEÁS ICE TEÁK >>> 
Nestle

Kissé összecsapták a húsvéti köntös megalkotását, sok érzelmet nem vált ki az édességre kiéheztetett gyermekekből. Szaglászva hamarabb érezni az alufólia jellegzetes illatát, mint magát a csokit. Kóstolva azért nem rossz, mindvégig egy lágy, tejcsokis élményt nyújt. Nincsen túlcukrozva, nincsen eltúlozva, lágyan kellemes. A tojás mellesleg akkora, mintha strucc szülte volna.

Adatok: kakaó 25%, 60 gramm, 439 ft

A PÖTTYÖS AZ ETALON? ITT A NAGY TÚRÓ RUDI TESZT! >>> 
Tibi

Extra minimál. Tibi felirat és pár pötty, szóval, ha jól meggyurmázzuk, akár labda is lehet belőle. Tejcsoki aromája szökik ki belőle, ami nagy meglepetésre, ízre is tökéletesen ugyanolyan. Visszafogott, enyhén édes ízvilág, mint a legtöbb ilyen típusú csokoládé. A tojás falvastagság átlagos, könnyedén lehet törögetni. Tibi elszürkül a középmezőnyben.

Adatok: 18 gramm, 129 ft

TESZT! POZITÍVAN CSALÓDTUNK A ROSTOS NARANCSLEVEKBEN >>> 
Szerencsi – tejcsokoládé

Illatra erőteljesebb kakaóaroma árad belőle. A csibével díszített csomagolás egy kifejezetten jó csokitojást rejt. A rétegvastagság egy fokkal több, mint az átlag. Kóstolva sem romlik a helyzet, a kakaós jelleg tovább erősödik és másik nagy előnye mellette, hogy nem lett túlzóan megcukrozva. Egyetlen apró negatívuma, hogy íze hamar elillan.

Adatok: kakaó 40%, 50 gramm, 375 ft

Kinder

Az őstojás. A Kinder évszaktól függetlenül mindig tojásként szerepel az emberiség tudatában, aminek belsejében nem mellesleg játékot rejtettek el. Sok felnőtt képes gyermeki lelkesedéssel kibontani ezeket. Az ízét nem nagyon kell bemutatni, egy tejesebb krém, amit vékonyan csokival beborítanak. Hatványozottan krémes állag, amit az idők végezetéig lehetne nyammogtatni.

Adatok: kakaó 15%, tej 32%, 20 gramm, 285 ft

TESZT: KÉT SAJÁT MÁRKÁS VANÍLIÁS JÉGKRÉM IS LENYOMTA A CARTE D'ORT! >>> 
Milka

Drazséval bolondították meg, amit kibontás nélkül is hallunk, mert csörög, mint a fene. Illatra már egy-egy pillanatig kényeztetni képes minket, de az igazi élmény, akkor lesz a miénk, ha már beleharapunk. Krémes, hihetetlenül olvadós csokoládé, ami pillanatok alatt járja be szájüregünk minden szegletét. A csokitojás fala kellően vastag, de persze lehetne akár tömör is, akkor is megenné egyszerre szinte mindenki. A cukrosság megvan, egy picivel lenne kevesebb benne, akkor lenne igazán tökéletes.

Adatok: kakaó 30%, 50 gramm, 399 ft

Choco Pack

Az illata meglepően erős. Kóstolva aztán csorbul a dicsőség fénye, mivel egy kicsit csokibevonós élményt nyújt, ami csak a sokadik másodperc után vált át nagyon lassan tejcsokis irányba. A vastagsága átlagos, de 25 grammtól nem is szabad átharaphatatlan falat remélni. Édessége túlzó, harmadával kevesebb cukorral is édes lenne.

Adatok: kakaó 40%, 25 gramm, 119 ft

TESZT: TALÁLTUNK KÉT IGAZÁN JÓ JEGESKÁVÉT! >>> 
Smarties

A tojás, amit azonnal megrázunk, hiába nem kérte tőlünk senki. Imádjuk hallgatni, ahogy csörögnek benne a drazsészemek. Az illata semmit nem árul el csokis mivoltából, ha kóstoljuk, azért javul az összhatás. A csoki íze talán a legjobban úgy írható le, mintha a sima Nestlét használnák, csak a gyomrába töltenénk drazsét.

Adatok: kakaó 25%, 42 gramm, 299 ft

Szerencsi étcsokis Paleo

A zabigyerek a mezőnyben, mivel tejcsoki helyett étcsokival dolgozik. Kegyetlenül kilóg a tejcsokis sorból, durván kesernyésnek hat azonnal. A csokifal egészen vastag, cserébe a tojás mérete egészen mütyürke. Teljesen más élmény, mint a többi, így leginkább ízlés kérdése, hogy ezt választjuk-e. Mint étcsokis, nincsen vele semmi probléma, de nehéz húsvéti tojásnak azonosítani.

Adatok: kakaó 70%, 20 gramm, 189 ft

KÓLATESZT! KIPRÓBÁLTUK A TIKKADT SZÖCSKÉT, ÉS MEGTALÁLTUK A COCA-COLA VETÉLYTÁRSÁT >>> 
Cocho Pack 

A név nagyon ismerős, mivel az ikertestvérét sikerült már tesztelni. Az elv egészen egyszerű, ugyanolyan csokitojás, csak másik mintájú fóliába csomagolták, így kár is szaporítani a szót. Kicsit bevonós, szóval felejthető.

Adatok: kakaó 40%, 25 gramm, 119 ft

Nesquik

A név hallatán elsőre valószínűleg mindenki a kakaóitalra asszociál. Apró csokitojásokkal viszont ők is megjelentek a piacon. Tényleg nagyon aprók, így jobb, ha azonnal egy marékkal borítunk belőle a kosarunkba. Illatra vegyes, aminek okát akkor tudjuk meg igazán, ha pucérra vetkőztetjük. Vegyesen tejcsokis és fehércsokis. Kicsit olyan, akár egy pigmenthiányos csokitojás. Ízében mindkettő dominál, de mégis egészen lágy, krémes egyveleget alkotnak. Kellemesen édes, nincsen túlságosan megcukrozva. Kicsit kilóg a mezőnyből, ami egyáltalán nem hátrány.

Adatok: 10 gramm, 99 ft

TESZT! EGY SAJÁTMÁRKÁS PISKÓTATALLÉR MEGSZORONGATTA A PILÓTÁT >>> 
Favorina

Már-már parittya méretűnek számít a mezőny többi tagjához képest. A 65 grammos tömege nagyúrnak emeli a kis töpszli tojások mellett. Érdemes megrázni ezt is, mivel ebbe is került drazsé. Illata alapján extrán édesnek sejtjük, ami kóstolva igazolódik csak be igazán. Túlságosan édes és csak enyhén kakaós. A tojás falának vastagsága átlag feletti, illetve az is extra nála, hogy pillanatok alatt megolvad ujjbegyeink érintésétől.

Adatok: kakaó 30%, 65 gramm, 299 ft

Márka nélküli (kacsás)

Kibontás után semmilyen illatot nem érzünk, de még akkor sem, ha orrunk szinte megérinti a tojás felszínét. Kóstolva fojtogatósan száraz érzést is kelt. Egészen elképesztő, hogy színre csoki, de ízre lehetne akár jégkocka is. Utóízében vadul édes, de a csoki akkor sem hajlandó megjelenni. Ez tipikusan az a csokitojás, amit jobb, ha észre sem veszünk.

Adatok: kakaó 4,8%, 20 gramm, 99 ft

TESZT! VAN OLYAN SAJÁT MÁRKÁS KEKSZ, AMI JOBB, MINT AZ OREO? >>> 
Ítélet

Abban az esetben, ha szeretnénk valóban kényeztetni húsvétkor a családot a sonka-torma-pálinka mesterhármason túl, akkor a Milka, Kinder és Monarc termékeit ajánljuk. Ők hárman kerültek fel a dobogóra, persze ezek esetében mélyebbre kell a zsebünkbe nyúlni, de megéri.

Abban az esetben, ha jövőre szeretnénk elkerülni a locsolni óhajtó vendégsereget, akkor csakis a kacsás példányt keressük a boltok polcain, ezzel garantáltan kiírtjuk a környék lelkesedését 10 évre előre. A mezőny hátsó felébe került még a Choco Pack és a Vadász is. Ezek közel nem olyan vészesek már, de azért lehetne rajtuk mit javítani. A többi egy erős átlag, minimális eltérésekkel.

Helyezések:

1. Milka
2. Kinder
3. Monarc
4. Nesquik
5. Szerencsi - tejcsokis és étcsokis változat
6. Nestle és Smarties
7. Favorina
8. Tibi
9. Boci
10. Vadász
11. Choco Pack - kétféle csomagolásban
12. Narancssárga kacsa

Ezek is érdekelhetnek