Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Húsvéti cipó mazsolával

MME MME
75 perc
egyszerű
átlagos
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A húsvéti cipó elkészítéséhez az élesztőt kevés langyos tejben feloldjuk, felfuttatjuk, majd beleöntjük a tálba szitált lisztbe.
  2. Hozzáadjuk a kézmeleg vajat, a tojást, a tojássárgáját, a cukrot, a mazsolát, a citrom és narancshéjat.
  3. Nem túl puha tésztává dolgozzuk össze, letakarjuk, és meleg helyen 1/2 órát kelesztjük.
  4. A megkelt tésztát elfelezzük. Mindkét félből gömböt formázunk, tetejét a tojássárgájával megkenjük, és rászórjuk a jégcukrot.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük. Pompás kalács a húsvéti sonkához.

Ezek is érdekelhetnek

Friss