Főszerepben a sonka: ezeket az ételeket készítsd el húsvétkor!

Ha húsvét, akkor általában tojás és sonka kerül az asztalra. Bár sokan úgy gondolják, hogy ennek vallási oka van, egészen más miatt eszünk sonkát húsvétkor: amíg nem volt hűtőszekrény, a tél eleji disznóvágásból a tradicionálisan pácolással és fütöléssel tartósított sonka maradt csak meg tavaszra.
Nálunk tehát a sonkafogyasztás hagyománya alakult ki, míg világszerte bárányt esznek húsvétkor, ami viszont valóban vallásos jelkép. Egyrészt Jézus idejében – mivel a zsidók nem ehettek sertést – a bárányhús számított ünnepi ételnek, másrészt a bárány Jézus mint Isten báránya jelképe is.
Ha a sonka mellett teszed le a voksod, megmutatjuk, hogyan készíts vajpuha és omlós sonkát, és ha más sonkás finomság közül választanál, hoztunk neked több receptet is. Íme, a mi kedvenceink!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.