A répatorta klasszikussá vált húsvéti sütemény, ám ha nem szeretnél tortát készíteni az ünnepekre, de megkívántad ezt a répás finomságot, akkor a répatorta cupcake a neked való sütemény!

A muffint a cupcake-től az különbözteti meg, hogy előbbin nincs gazdag díszítés, utóbbira pedig mindig kerül valamilyen vaj alapú krém. Bárhogy is döntünk, azaz teszünk-e rá krémet vagy sem, ez a répatortás sütemény fantasztikus választás húsvétra. Nemcsak pazar vendégváró, de a gyerekekkel együtt is elkészíthetjük, így a kicsik is kiveszik a részüket a készülődésből.

Répatorta cupcake
Répatorta cupcake
FOTÓ: MÓRICZ ISTVÁN / MINDMEGETTE

Lengyel Erika a Mindmegette maestrója, a gyerekbarát ízek szakértője az Anyukonyhában ezúttal a répatorta cupcake receptjét mutatja meg, sőt elárulja, hogyan lehet kevés munkával, de szépen feldíszíteni a süteményt. Erika elkészít egy vajas-krémsajtos krémet, illetve összedobott egy kis adag házi grillázst, és ezzel dekorálta ki a répatorta muffinokat.

Répatorta cupcake, íme az ünnepi sütemény receptje

Ez a sütemény három részből áll össze. Az alapját a répatorta adja, amit nem nagy, kapcsos tortaformában, hanem muffinformában sütünk, erre kerül a vajas krém, legvégül a grillázstöret. Ha bonyolultnak is hangzik, egyáltalán nem az, hiszen a tésztához az alapanyogokat csak össze kell keverni, a krémet csak ki kell kavarni, a grillázs pedig meglepően könnyen elkészíthető. De ne csak a szavak, hanem a képek is beszéljenek. Íme a répatorta cupcake receptje videón.

Hozzávalók:

A muffintésztához:

  • 1,5 dl étolaj
  • 2 db nagy tojás
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg barnacukor
  • 12,5 dkg liszt
  • 1 csapott mk. só
  • 2 csapott tk. fahéj
  • 1 csapott mk. gyömbér
  • 1 késhegynyi őrölt szegfűszeg
  • 1 tk. sütőpor
  • 1 csapott mk. szódabikarbóna
  • 20 dkg reszelt sárgarépa
  • 5 dkg dió

A krémhez:

  • 12 dkg mascarpone
  • 6 dkg vaj
  • 1 tk. vanília kivonat
  • 25 dkg porcukor

A grillázshoz:

  • 10 dkg cukor
  • 3 ek. víz
  • 4 dkg dió

Elkészítés:

  1. Egy tálban összekeverjük az olajat, a két tojást, valamint a barna és a kristálycukrot. Kézi robotgéppel habosra keverjük.
  2. A nedves alapanyagokhoz hozzászitáljuk a lisztet, a sót, a két teáskanál fahéjat, a gyömbért, az őrölt szegfűszeget, a sütőport és a szódabikarbónát. Alaposan összedolgozzuk.
  3. A masszához adjuk a reszelt sárgarépát és az összetört diót. Összekeverjük és muffinpapírba bélelt formába töltjük.
  4. A muffint 180 Celsius-fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük, tűpróbával ellenőrizzük. Ha kisült, hagyjuk kihűlni.
  5. A díszítéshez a krémsajtot és a szoba-hőmérséskletű vajat a kézi robotgéppel, alacsony fokozaton kicsit kikeverjük, majd fokozatosan hozzáadjuk a porcukrot. Habzsákba töltjük, 30 percig a hűtőben pihentetjük, majd ezzel díszítjük a kihűlt répatorta muffinokat.
  6. A díszítés utolsó eleme a tört grillázs. A grillázshoz egy serpenyőbe beleszórjuk a cukrot, hozzáöntjük a vizet és melegíteni kezdjük, amíg el nem kezd barnulni. Ha elérte a barna színt, levesszük a tűzről és hozzákeverjük a tört diót. A cukrots masszát sütőpapírra kenjünk, hagyjuk megdermedni, majd apróra darabokra törjük és ezzel is megszórjuk a muffinra kent krémet.

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.