A muffint a cupcake-től az különbözteti meg, hogy előbbin nincs gazdag díszítés, utóbbira pedig mindig kerül valamilyen vaj alapú krém. Bárhogy is döntünk, azaz teszünk-e rá krémet vagy sem, ez a répatortás sütemény fantasztikus választás húsvétra. Nemcsak pazar vendégváró, de a gyerekekkel együtt is elkészíthetjük, így a kicsik is kiveszik a részüket a készülődésből.
Lengyel Erika a Mindmegette maestrója, a gyerekbarát ízek szakértője az Anyukonyhában ezúttal a répatorta cupcake receptjét mutatja meg, sőt elárulja, hogyan lehet kevés munkával, de szépen feldíszíteni a süteményt. Erika elkészít egy vajas-krémsajtos krémet, illetve összedobott egy kis adag házi grillázst, és ezzel dekorálta ki a répatorta muffinokat.
Ez a sütemény három részből áll össze. Az alapját a répatorta adja, amit nem nagy, kapcsos tortaformában, hanem muffinformában sütünk, erre kerül a vajas krém, legvégül a grillázstöret. Ha bonyolultnak is hangzik, egyáltalán nem az, hiszen a tésztához az alapanyogokat csak össze kell keverni, a krémet csak ki kell kavarni, a grillázs pedig meglepően könnyen elkészíthető. De ne csak a szavak, hanem a képek is beszéljenek. Íme a répatorta cupcake receptje videón.
Hozzávalók:
A muffintésztához:
A krémhez:
A grillázshoz:
Elkészítés:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.