Nincs húsvét kalács nélkül! Így lesz tökéletesen finom és foszlós az ünnepi fonott


Könnyed, puha, nem túl édes, tartalmas, nem túl zsíros, ám de karakteres annak ellenére, hogy egyáltalán nem tolakodó. A kalács ugyanis nem csak édes, de sós ételek kísérőjeként is meg kell hogy állja a helyét. A kalács tésztát azért sem szabad agyoncukrozni, vagy vajazni, mert a túl sok cukor kinyírja az élesztőgombákat, miközben a túl sok vaj elnehezíti a tésztát. Abban az esetben, ha édes kelt tésztára vágyunk, akkor a töltelékbe jó sok cukros-vajas tölteléket kell tennünk, mert a tésztarétegek között már remekül elfér.

Van, aki fél az élesztős tésztáktól, bár ez a félelem alaptalan. Élesztővel dolgozni ugyanis meglehetősen kiszámítható, és ha az ember tudja, hogyan bánjon vele, nincs oka idegeskedni. A tészta meg fog kelni, a család pedig boldogan falja majd a puha és foszlós kalácsot reggelire is.
A kelt tészták készítésénél alapvetően három dologra kell figyelni; legyen jó az élesztő, legyen optimális a hőmérséklet, és adjuk meg a kelesztés folyamatának járó időt.

Elkészítés:
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.