Húsvét

Készíts retró melegszendvicset a húsvéti sonka maradékából: nemcsak a kenyér, a sajt is ropogni fog

Igazán retró melegszendvics készíthető a húsvéti sonka maradékából, ami akkor lesz a legfinomabb, ha a régimódi, fűtőszálas szendvicssütőben pirítod meg a kenyeret és az egészet megkoronázó olvasztott sajtot! Videón mutatjuk a maradékmentő receptet, így biztosan jó helyen végzi a húsvéti sonka maradéka.

Húsvétkor fogy a legtöbb tojás, sonka, torma, friss retek, meg újhagyma és köret, és bármennyire is próbálkozunk, mindig lesz maradék. Szerencsére a maradék főtt rizs vagy burgonyapüré, de a főtt, festett tojás és a mennyei sonka is új életre kelhet egy kis kreativitással. A húsvéti sonkából (vagy csülökből) kitűnő melegszendvicset készíthetsz akár húsvét reggelre, akár az ünnepet követő napokra. Így kel új életre a maradék húsvéti sonka!

Maradékmentő melegszendvics, így kel új életre a húsvéti sonka
Maradékmentő melegszendvics, így kel új életre a húsvéti sonka /Fotó: Mindmegette

A sonka maradékát aprítsd fel és keverj hozzá sajtkrémet, friss fűszernövényeket, meg persze még egy-két hozzávalót, és az egészet pirítsd össze egy retró melegszendvicssütőben! Videón mutatjuk a sonkás maradékmentő receptet, a retró melegszendvicset!

Húsvéti sonka: így használd fel a maradékot

Tipp: A retró melegszendvics mellé kínálhatsz friss zöldségeket, például retket, uborkát, paradicsomot, vagy egy kevés házi savanyúsággal is eheted. Egy bögre forró kakaóval vagy teával pedig igazi nosztalgikus hangulata lesz az étkezésnek. 

Maradékmentés: egy lépés a fenntarthatóság felé

Az ünnepek után mindig marad valami a hűtőben: főtt tojás, sonka, krumplipüré vagy épp kalács – hogy csak a klasszikusokat említsük. Ezeket kidobni nemcsak pazarlás, de meggondolatlanság is lenne, hiszen egy kis kreativitással új, ízletes fogásokat varázsolhatunk belőlük. A húsvéti sonkás melegszendvics tökéletes példa erre: gyors, finom, és közben segít csökkenteni az ételpazarlást is. A kalácsból pedig mennyei desszert készülhet, a szintén a gyerekkort idéző máglyarakás. Sőt, az édes és sós ízek kombinálásával sem foghatunk mellé, így a kalácsból nagyszerű panír is válhat, egy könnyed tortillás fogásban. 

Recept
Egyszerű
Máglyarakás húsvéti kalácsból
75 perc
6 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

A maradékmentés nemcsak pénztárcabarát, de környezetkímélő megoldás is. Ha tudatosabban bánunk az alapanyagokkal, és nem dobjuk ki a még ehető ételeket, azzal sokat tehetünk a fenntarthatóbb életmódért. Ráadásul a régi ízeket új köntösbe bújtatva sokszor még finomabb fogások születnek, mint az eredetiek voltak.

Érdemes rendszeresen átvizsgálni a hűtőt, és megnézni, mi mindent lehet még felhasználni a hétvégi főzéshez vagy akár egy gyors vacsorához – ez akkor is jó módszer, ha épp nem jut eszünkbe semmilyen jó ötlet, hogy mit főzzünk a családnak. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.