Húsvét

Ez a kókuszkocka sütés nélkül készül, ha kell még egy süti húsvétra!

Kókuszkocka / Fotó: Vidék íze magazin
Ha olyan desszertet is keresel húsvétra, ami sütés nélkül, gyorsan és egyszerűen készül, akkor ennek a kókuszkockának a receptjét éppen neked találták ki. A sütemény összeállítása rendkívül egyszerű, mindössze arra kell figyelni, hogy egy napig pihennie kell a hűtőszekrényben.

Puha, enyhén citrusos, megfelelően kókuszos, meg persze kellemesen hideg és krémes – kell ennél több pozitív tulajdonság egy üdítő desszertnek? Bizony a lista ennyivel még nem ér véget, ugyanis ez a mennyei finomság villámgyorsan elkészül, és a locsolók is elégedettek lesznek a végeredménnyel. Mutatjuk is a Vidék íze magazin szuper receptjét ehhez a különleges húsvéti édességhez, a sütés nélkül készülő kókuszkockához.

Mennyeien finom és puha kókuszkocka, aminek az elkészítése is egyszerű / Fotó: Vidék íze magazin
Mennyeien finom és puha kókuszkocka, aminek az elkészítése is egyszerű / Fotó: Vidék íze magazin

Íme a sütés nélkül készülő kókuszkocka receptje!

Hozzávalók: 
 

  • 24 darab szögletes vajas keksz
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 8 dl tej
  • 6 evőkanál porcukor
  • 25 dkg puha vaj
  • 15+15 dkg kókuszreszelék
  • fél lime
  • a tetejére lime, tejszínhab, tojáscukor, menta

Elkészítés:

  1. A sütés nélküli kókuszkocka elkészítéséhez a szokásos módon megfőzzük a vaníliás pudingporokat nyolc deci tejben, majd kevergetve teljesen kihűtjük. A szobahőmérsékletű vajat habosra keverjük a hat evőkanál cukorral és a lime kifacsart levével, végül beledolgozunk 15 dkg kókuszreszeléket, és a kihűlt vaníliás pudingot is.
  2. Egy kisebb tál aljába belesorakoztatjuk a kekszek harmadát, rákenjük a krém harmadát, ezt még kétszer megismételjük. A tetején lévő krémre rászórjuk a maradék kókuszreszeléket. Átlátszó fóliával letakarjuk, és legalább egy napig pihentetjük hűtőszekrényben.
  3. Tálalás előtt a kekszek mentén óvatosan felvágjuk. Minden darabra nyomunk egy-egy rózsányi tejszínhabot, végül lime-szeletekkel, mentával, tojáscukorral díszítjük, és tálaljuk a sütés nélküli kókuszkockát.

A kókusz

A kókusz belét a trópusokon általában frissen fogyasztják, de előfordul, hogy szárítva vagy reszelve használják. A reszelt kókuszbél a kofra, melybe mi is beleforgatjuk a kókuszkockát vagy a kókuszgolyót. A vízbe áztatott és kipréselt kókuszbélből készül a kókusztej, melyet frissen adnak az ételekhez, vagy kókusztejport készítenek belőle. A kókuszbélből készül a kókuszzsír is, sütéshez kiváló. (Azért nevezzük zsírnak, mert szobahőmérsékleten szilárd, inkább a zsírra hasonlít, mintsem az olajra.) Frissen, üdítőként fogyasztják a még zöld kókusz levét. A virágzatból csepeg a pálmanedv, ebből pálmabort, ecetet, pálmacukrot készítenek. Az alkoholos kókuszlikőr itthon is kapható, a Pina Colada nagy nyári kedvencünk. Kókusz csipszet is lehet kapni bioboltokban.

Borítókép: Vidék íze magazin

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.