Készülj a húsvétra egy igazán ellenállhatatlan finomsággal! Ezek a csokis-málnás mini brownie-k nemcsak mennyeien szaftosak és gyümölcsösen csábítóak, de tökéletesek akár ünnepi desszerként kínálva, akár gasztroajándékként.

A húsvét nemcsak a sonkáról és a tojásokról szól – ilyenkor mindenki vágyik egy kis különleges, házi készítésű édességre is. Ha valami igazán mutatós, mégis egyszerűen elkészíthető desszertre vágysz, akkor ez a mini brownie telitalálat lesz. A gazdag étcsokoládé és a friss málna tökéletes párost alkot: az édes és a kissé savanykás ízek harmonikusan egészítik ki egymást. Ráadásul a mini méret miatt ideálisak vendégvárónak vagy akár húsvéti ajándéknak is. Máris mutatjuk, hogyan készítheted el ezt a csábító húsvéti finomságot!

Csokis-málnás mini brownie-k: különleges vendégváró finomság / Recept és fotó: Vidék íze magazin

Csokis-málnás mini brownie

  • Előkészítés: 50 perc
  • Sütés: 15 perc 

Hozzávalók (12 darabhoz): 

A tésztához: 

  • 20 dkg vaj 
  • 20 dkg csokoládé 
  • 15 dkg nádcukor 
  • 4 db tojás 
  • 25 dkg finomliszt 
  • 6 evőkanál cukrozatlan kakaópor 
  • 1 teáskanál szódabikarbóna 
  • fél teáskanál só 
  • 25 g tej 
  • 36 szem fagyasztott málna 
  • 1 marék durvára vágott mogyoró 

A csokikrémhez: 

12,5 dkg mascarpone 

65 g tejszín 

3 dkg cukrozatlan kakaópor 

50 g porcukor 

A díszítéshez: 

  • 12 szem fagyasztott málna 
  • durvára vágott mogyoró 
  • csokis mogyoró vagy mazsola 
  • színes szórócukor 

Elkészítés:

  1. Gőz felett összeolvasztjuk a vajat és az apróra vágott csokit. Egy tálban összekeverjük a lisztet a kakaóval, a sütőporral és a sóval. A tojásokat habosra keverjük a cukorral. Hozzádolgozzuk a kicsit hűlt vajas csokihoz, majd beleforgatjuk a lisztes keveréket is. 
  2. Előkészítjük a formát: egy 12 mélyedéses muffinsütőre lesz szükségünk, ha nem szilikonból készült, akkor papírkosárkákkal kibéleljük. A 12 mélyedésbe belekanalazzuk a csokis massza felét. Mindegyikbe szórunk egy-egy csipet durvára vágott mogyorót, teszünk rájuk 3-3 szem fagyos málnát. A maradék tésztát rákanalazzuk. 170 fokos sütőben körülbelül 15 perc alatt megsütjük. 
  3. A krémhez kihabosítjuk a mascarponét a tejszínnel, hozzáadjuk a kakaóport és a porcukrot, és együtt addig habosítjuk, míg a cukor teljesen el nem olvad. Csillagcsöves habzsákba töltjük, és rányomjuk a kihűlt brownie-k tetejére. Egy-egy szem málnával, tört mogyoróval, csokis mazsolával, színes szórócukorral díszítjük. 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.