Húsvéti sonka, egy kis csavarral - ha így készíted el idén, garantált a siker!

Közeleg a húsvét, és kevés olyan család akad, ahol ilyenkor ne a húsvéti sonka lenne az ünnepi asztal dísze. Ha kiválasztottuk a megfelelő füstölt árut - ami egy meglehetősen nehéz és kihívásokkal teli feladat, de ebben a cikkben adunk néhány kapaszkodót -, azt egy nagy fazékban felteszünk főni, majd hagyjuk a főzővízben kihűlni, majd felszeletve a húsos tálon a család elé tesszük - rendszerint ennyi történik. Ám most egy olyan receptet mutatunk,ami tovább merészkedik a megszokottnál: a megfőtt sonkára ugyanis egy csodálatos mézes-ecetes-mustáros máz kerül, ami a forró sütőben rákaramellizálódva egy nagyon finom, extra zamatot ad a füstölt húsnak. Érdemes kipróbálni, a siker garantált!
1 kg füstölt sonka
A mázhoz:
Előkészítés: 20 perc
Főzés: 1,5 óra
Sütés: 1 óra
Az tökéletes sonka kiválasztása alapvetően nem egy bonyolult feladat. A jó minőségű sonka metszéslapja egyöntetűen bordó színű és nem láthatóak rajta bevérzések. Érdemes a sonkát borító bőrt is megvizsgálni. Olyan terméket válasszunk, amelyen a bőr tiszta és teljesen szőrtelenített. A sonka - az ujjunkkal megnyomva - nem lehet se túl puha, se túl kemény.
A húsvéti sonkát előző nap áztassuk be, másnap pedig annyi órán át főzzük, ahány kilós a sonka. Balázs javaslata szerint, ha nincs időnk beáztatni a húst, akkor több vízben és kétszer olyan hosszú ideig kell főzni a húsvéti sonkát, amit aztán a levében hagyjuk kihűlni. Hihetetlenül puha és omlós lesz a végeredmény.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.