Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússaláta gránátalmával

15 perc
egyszerű
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 3 szelet maradék sült hús
  • 4 db főtt tojás
  • 1/2 fej jégsaláta
  • 3 db csemege uborka
  • 2 db édes alma
  • 1 kisebb gránátalma
  • Az öntethez:
  • 1,5-2 dl tejföl
  • 2 evőkanál tejszín
  • 1 evőkanál méz
  • őrölt fehérbors
  • csipet só

Elkészítés

Elkészítés: A sült húst ízlés szerint daraboljuk fel vagy szedjük szálaira. A tojásokat főzzük keményre, pucoljuk meg, és vágjuk cikkekre. Az almát hámozzuk meg, majd vágjuk fel ízlés szerint. Az uborkát vékonyan szeleteljük fel. A gránátalmát magozzuk ki egy kanál segítségével úgy, hogy a fehér, hártyás része ne kerüljön bele. A jégsalátát csipkedjük bele egy tálba, majd adjuk hozzá az almát, az uborkát és a sült húst, kézzel forgassuk össze.

Az öntet hozzávalóit keverjük simára, és öntsük a tálban lévő keverékre, majd óvatosan forgassuk össze, hogy az öntet mindenhol bevonja.

Tálaláskor tegyük a salátát egy tányérra, majd helyezzük rá a cikkekre vágott tojást, szórjuk meg a gránátalmamaggal, és úgy kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss