Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött zöldségek

12 szavazat
65 perc
egyszerű
átlagos
4 adag

Elkészítés

  1. A hússal töltött zöldségek elkészítéséhez a megmosott paprikákat kicsumázzuk, a paradicsomok belsejét óvatosan kikaparjuk, a két kis tököt kettévágjuk, belsejüket kivájjuk.
  2. A káposzta- és szőlőleveleket egy pillanatra lobogó vízbe mártjuk.
  3. A hagymát apróra vágjuk, 1 evőkanál olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a rizst, üvegesre pirítjuk, majd ráöntjük a darált húsra. Megózzuk, megborsozzzuk és összegyújruk. A masszát a zöldségekbe töltjük, lábosba tesszük és felöntjük vízzel. (Ha van húsleves vagy zöldséglé, használjuk azt, még finomabb lesz a végeredmény.) Megszórjuk a csomborral és a kaporral, és puhára főzzük.
  4. A lisztből a maradék olajjal rántást készítünk, felöntjük a paradicsomlével és besűrítjük a mártást.

 

Megjegyzés

Langyosan a legfinomabb. - verike

Ezek is érdekelhetnek

Friss