Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött rizsgombóc kapormártással

5/5
45 perc
mester
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A gombóchoz:
  • 20 dkg rizs
  • 10 dkg sonka
  • 10 dkg darált hús
  • 3 evőkanál reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanálnyi fokhagymapor
  • zsemlemorzsa
  • A mártáshoz:
  • 1 kis fej hagyma
  • 2 csokor kapor
  • 3 dl tejszín
  • 2 dl húsleves
  • 4 evőkanál burgonyakeményítő
  • bors
  • szódabikarbóna

Elkészítés

Elkészítés: A gombóchoz a rizst sós vízben puhára főzzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A sonkát apróra vágjuk, majd a darált hússal, 1 egész tojással, fokhagymaporral, sóval és a reszelt sajttal összekeverjük.

Vizes kézzel golyókat formázunk a rizsből, kis bemélyedést készítve megtöltjük a húsos keverékkel. A kész golyókat felvert egész tojásban és zsemlemorzsában megforgatjuk, majd forró olajban kisütjük.

A mártáshoz olajon megdinsztelünk 1 kis fej apróra vágott vöröshagymát, rádobjuk a felaprított kaprot, felöntjük 2 dl húslével, sózzuk, borsozzuk, egy csipet szódabikarbónát adunk hozzá. Közben 3 dl tejszínt csomómentesre keverünk 4 evőkanál burgonyakeményítővel, a mártáshoz adjuk, jól összekeverjük. Egyet forrni hagyjuk, de nem többet, mert elveszíti selymes fényét.

A kisült rizsgombócokat a mártással tálaljuk.

Megjegyzés

Pepecsesnek tűnik, de ha előkészítünk mindent, gyorsan megy. Amíg fő a rizs, lehet elkészíteni a mártást.
- aztapaszta

Ezek is érdekelhetnek

Friss