Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött kelt palacsinta

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tej
  • 1 kiskanál cukor
  • 3 dkg élesztő
  • 4 evőkanál krumlipehely vagy krumplipüré
  • fokhagymapor
  • A töltelékhez:
  • 30 dkg darált hús
  • 1 kisebb fej vöröshagyma
  • olaj
  • pirospaprika
  • 1 zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dl tejföl
  • 3 evőkanál liszt
  • olaj a sütéshez

Elkészítés

Elkészítés: Az olajon üvegesre sütjük a felkockázott hagymát, majd a tűzről levéve megszórjuk pirospaprikával. Utána hozzáöntünk 1 dl vizet, beletesszük a kimagozott, apróra vágott paprikát és héj nélküli paradicsomot, és időnként megkeverve fedő alatt lassan zsírjára sütjük (addig pároljuk, amíg a
hagyma és a paprika úgy megpuhul, hogy később szétfőve sűrű szaftot ad). Keverjük bele a darált húst, s nagyobb lángon, folytonos forgatás-keverés mellett pörköljük meg a húst (míg a felülete fehér nem lesz). Ezután sózzuk meg, fedjük le, és pároljuk puhára a saját levében. (Ha a lé elfogyna, mindig csak egy kicsi vízzel pótoljuk.) Mivel darált húsról van szó, pár perc alatt készen is van.

Ezután keverjük bele a tejfölből és 3 kanál lisztből készített habarást. Ezzel is forraljuk fel. Sűrű, kenhető masszát kell kapnunk. (Ez a töltelék egyébként kiváló melegszendvicsekre is.)

A tésztához az élesztőt a cukorral és 1 deci langyos tejjel megkelesztjük. A tálba szitált lisztet és a krumplipelyhet elkeverjük a tojássárgákkal, kis sóval, a fokhagymaporral, a megkelt élesztővel és még annyi tejjel, hogy a tészta ne legyen túl lágy. Jól összegyúrjuk, aztán letakarva kétszeresére kelesztjük.

Ezután lisztezett deszkán fél centi
vastagra nyújtjuk, és tenyérnyi darabokra vágjuk.

Minden második tésztadarab közepére 2-3 evőkanál tölteléket púpozunk. A tésztadarab széleit körben megkenjük a felhasznált tojássárgákból megmaradt tojásfehérjével, aztán egy töltetlen
tésztadarabbal befedjük, és a széleiket jól összenyomkodjuk.

Palacsintasütőben ujjnyi olajat forrósítunk, ebben a palacsintákat mindkét oldalukon lassú tűzön szép pirosra sütjük.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss