Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Hússal töltött canelloni

60 perc
mester
megfizethető
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 1 csomag canelloni
  • A töltelékhez:
  • 1 fej vöröshagyma
  • pici zsiradék
  • 60 dkg darált hús
  • 3 evőkanál zsemlemorzsa
  • pici só
  • 1,5 dl tejföl
  • 5 dkg reszelt sajt
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg vaj
  • 4 evőkanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 5 dl tej
  • 15 dkg reszelt sajt

Elkészítés

Elkészítés: A vöröshagymát apróra vágom, pici zsiradékon megdinsztelem. Beleteszem a darált húst, 10 percig kevergetem, hozzászórom a zsemlemorzsát. Utána hozzáöntöm a tejfölt, összeforralom, lehúzom a tűzről, és belekeverem a reszelt sajtot.

A mártáshoz a vajon megfuttatom a lisztet, fölengedem fél liter tejjel, majd a tejföllel, összeforralom. Lassú tűzön hozzákeverem a reszelt sajtot, sűrűre főzöm. Esetleg egy kis őrölt borsot lehet tenni bele, mást nem igényel (nálunk legalább is).

A mártásnak negyedével kikenek egy kb. 20x25 cm-es tepszit, így teszem bele szép sorba a megtöltött tésztarudakat. A tésztát nyersen szoktam tölteni, nem kell megfőzni. A maradék mártással leöntöm, és előmelegített sütőben 30 percig sütöm.

Ezek is érdekelhetnek